Leverantörer inom Rusta och matcha
– 4 tips

Är du sugen på att ta steget ut i arbetslivet, men känner att du behöver lite hjälp på traven? Då kan tjänsten Rusta och matcha vara något för dig. I vår guide kan du ta del av fyra tips på leverantörer som erbjuder Rusta och matcha. Läs även mer om hur tjänsten fungerar och vilka krav du behöver uppfylla innan du ansöker till en passande leverantör.

Enrival

När du ansöker om Rusta och matcha hos Enrival.se får du kontakt med en personlig jobbcoach som hjälper dig att hitta ett jobb – helt utifrån dina förutsättningar. De är en arbetsförmedling som har har lång erfarenhet av att sätta människor i arbete. De vet helt enkelt vad som krävs för att du ska bli attraktiv på arbetsmarkanden och vilka kompetenser som efterfrågas. I första steget ska Arbetsförmedlingen ha godkänt din behörighet innan du kan sätta igång processen. Därefter gör du tillsammans med din handledare upp en plan för hur du ska nå vägen till din dröm. I programmet Rusta och Matcha hos Enrival ingår bland annat färdigheter i att skriva CV, lära i intervjuteknik, och kontinuerliga uppföljningar med din kontaktperson. Tjänsten finns tillgänglig på flera orter runt om i Sverige. Ta chansen att få de rätta verktygen för att bli en attraktiv kandidat – och nå ditt drömjobb.

Kontakt

Läs mer hos Enrival.se

Lernia

Lernia.se erbjuder tjänsten på flera platser runt om i landet. De är en av de största leverantörerna i Sverige och var en av de första företagen att bli ett auktoriserat matchningsföretag. När du startar tjänsten får du en egen handledare som hjälper dig genom hela processen. Genom digitala och moderna lösningar kan du och din handledare lägga all fokus på att hitta ditt drömjobb. Här får du stöttning i att förbereda dig inför arbetsintervjuer, skriva CV och personligt brev, och verktyg till att identifiera dina styrkor och din kompetens. Tjänsten kan dessutom tillämpas på flera olika språk – så som engelska, arabiska och tigrinja. Läs mer om behörighetskrav och hur du ansöker på hemsidan.

Kontakt

  • Telefon: 0771-650 650
  • E-mail: Se kontaktuppgifter på hemsidan
Läs mer hos Lernia.se

Karriärkonsulten

Ta hjälp av erfarna jobbmatchare hos Karriärkonsulten. De ser till att du får det stöd som krävs för att du ska nå vägen till ditt drömyrke. De har kunskap i olika branscher och har nära kontakt med branschföretag, vilket gör dem till ett tryggt val för dig som arbetssökande. Efter att ha fått godkännande från Arbetsförmedlingen sätts du i kontakt med en jobbcoach. Ni sätter då gemensamt upp en plan för ditt jobbsökande utifrån dina personliga förutsättningar. Aktiviteter som du kan förvänta dig i tjänsten är bland annat att skapa ansökningshandlingar, intervjuträning och få värdefulla arbetsgivarkontakter. Du får även individuell coachning och stöttning genom hela processen.

Kontakt

Läs mer hos Karriärkonsulten.se

Arbetslivsresurs

Det ska inte vara svårt att hitta jobb – med hjälp av Arbetslivsresurs.se blir stegen till din nya karriär enklare. De är specialister på att utveckla människor – både utifrån dina personliga förutsättningar och tidigare arbetslivserfarenhet. När du ansöker till tjänsten hos Arbetslivsresurs lägger ni upp en individanpassad plan för hur du ska komma ut i arbetslivet. Du får hjälp av en personlig jobbkonsult genom samtal, stöttning och individuell rådgivning. Du får bland annat verktyg till hur du lyckas med arbetsintervjun, får kunskap i olika branscher och hjälp med arbetsgivarkontakter. Ta hjälp av proffsen och hitta en yrkesväg som passar dig!

Kontakt

Läs mer hos Arbetslivsresurs.se

Stöd och matchning på distans

Vill du ha stöd och matchning på distans? Enrival.se erbjuder jobbmatchning via digital coachning. En smidig lösning för dig som inte har möjlighet att närvara på plats. Tjänsten passar för dig som behöver stöttning i jobbsökandet, eller är i behov av studievägledning. Genom att söka Rusta och Matcha på distans hos Enrival får du ett personligt anpassat upplägg och erbjuds verktyg för att du ska lyckas ro i hamn ditt drömjobb. När du har fått ett godkännande om behörighet från Arbetsförmedlingen kontaktar de dig för ett första möte. Du får då träffa en personlig jobbcoach som blir hjälper dig hela vägen – från start till mål.

Rusta och matcha – Så fungerar det

Vad behöver du veta innan du ansöker till Rusta och matcha, och vilka krav behöver du uppfylla för att vara behörig till tjänsten? Nedan kan du läsa mer om vad tjänsten innebär, vilka förutsättningar som finns, och hur det fungerar med ersättning under perioden du deltar i programmet.

Vad är Rusta och matcha?


Vad är då Rusta och matcha? Enkelt beskrivet är det en tjänst som tillhandahålls av Arbetsförmedlingen tillsammans med fristående aktörer. Syftet med tjänsten är att få ut arbetssökande i arbete eller utbildning så fort som möjligt – genom effektiv vägledning och coachande stöttning. Du får bland annat hjälp med att skriva ett professionellt CV eller träna på intervjutekniker genom coachning.

Förutsättningar för att ansöka


Du kan ta del av programmet under vissa förusättningar. Läs om de krav som ställs på dig som arbetssökande nedan.

  • Du måste vara inskriven på Arbetsförmedlingen.se.
  • Din arbetsförmedlare gör en bedömning om du kan ta del av tjänsten.
  • Du behöver själv kontakta en leverantör som ska leverera tjänsten.

Inskrivningsperiod


Inskrivningsperioden är tolv månader. Målet är givetvis att du ska få jobb eller utbildning så snart som möjligt, men om du inte har hittat ett jobb under denna tidsperioden kan en ny bedömning göras. Vill du ha mer informaton kring vad som gäller kring Rusta och matcha? Läs mer om vanliga frågor och svar hos Arbetsförmedlingen.

Aktivitetsstöd


Under perioden du deltar i Rusta och Matcha har du rätt till aktivitetsstöd, i form av ersättning från Försäkringskassan. Du har då rätt till ersättning för varje dag som du deltar i programmet, men även då du är sjuk eller av annan anledning inte kan delta. Läs mer om hur du ansöker om aktivitetsstöd hos Försäkringskassan.se.