Sociala Företag

Hitta verksamheten närmast dig

Var hittar jag sociala företag?

Du hittar svenska sociala företag på olika webbplatser och tjänster. Du som vill starta en egen social verksamhet kan höra av dig till de företag som intresserar dig för att ta hjälp/inspiration. Du som önskar bli placerad på ett arbetsintegrerande socialt företag kan också få en idé om vilken typ av verksamhet som skulle passa dig bäst.

Har du ett personligt brev?

Ett personligt brev är ett måste när du ska söka jobb. I brevet får du chans att sälja in dig själv för en potentiell arbetsgivare. På personligtbrev.se kan du få hjälp med att skriva personligt brev och ladda ner mallar. Helt gratis!

Kom igång Kontakta oss

Kontakta arbetsförmedlingen

Eftersom de flesta platser på ett socialt företag förmedlas via Arbetsförmedlingen kan det var en god idé att kontakta dem, oavsett om du vill besöka en social verksamhet eller söka anställning. Om du vill söka jobb på sociala företag måste du vara inskriven på Arbetsförmedlingen, vilket alla har rätt till.

Hör av dig till kommunen

Kommunen fattar också beslut om vem som ska placeras på arbetsintegrerande sociala företag. Att höra av sig till din hemkommun kan alltså vara ett sätt att hitta verksamheterna i din närhet.

För dig som vill bli placerad kan det vara bra att veta att myndigheterna har ett ansvar för dig som individ under din första tid på företaget.

Lista på sociala företag i Sverige

På sidan Sofisam hittar du en lista på sociala företag som har skrivit in sig i deras register. Hemsidan är ett samarbete mellan Tillväxtverket, Arbetsförmedlingen och Försäkringskassan. I registret kan du filtrera din sökning efter bransch, län och organisation samt hitta företagens kontaktuppgifter.