Matlagning, föreläsare & teambuilding

Medarbetarna på ett företag sägs ibland vara företagets mest värdefulla resurs. Motiverade och inspirerade medarbetare som känner att deras arbetsgivare ger dem uppmuntran, är lyhörda för deras åsikter och hälsa, och som investerar både tid och andra resurser i dem, löper större chans att stanna på ett företag länge. Det finns många sätt att motivera, inspirera och svetsa samman personalstyrkan på ett företag. Här är några.

Läs Mer

Aktiviteter - Företag

Det finns en uppsjö av olika aktiviteter för företag. Det kan handla om aktiviteter till en kickoff, en konferens, teambuilding-dagar eller till en utbildningsdag. Beroende på vad syftet med er företagsaktivitet, finns det olika saker att hitta på för att skapa ett värde. Vill ni lära er någonting nytt eller lyssna på en inspirationsföreläsning? Då kan ni boka föreläsare. Vill ni ha en dag fylld av skratt? Då finns det flera olika teambuilding-aktiviteter som ni kan hitta på. Varför inte laga mat tillsammans? Vi tipsar om några av våra mest givande aktivieter för företag.

Matlagning - Företag

Matlagning för människor samman och sätter samarbetsförmågan på prov samtidigt som det är en stimulerande aktivitet. I dejtsammanhang är det en avslappnande aktivitet i en trygg miljö som skapar förutsättningar för att lära känna varandra. Tänk då vad det kan innebära med matlagning för företag där medarbetarna får laga mat tillsammans. Restaurangakademien är ett utbildningsföretag som erbjuder matlagning för företag som vill stimulera sina medarbetare med en matlagningsaktivitet. Att ägna sig åt matlagning med företaget är en aktivitet som kittlar smaklökarna, testar tålamodet och öppnar upp för att lära känna sina kolleger mer på djupet.

Boka föreläsare

Ett annat sätt att inspirera personalstyrkan på är genom att boka föreläsare som kan prata om ett ämne som företaget tycker är viktigt. Hos talarförmedlingen Lära för Livet går det att boka föreläsare och kända talare som föreläser i egenskap av till exempel äventyrare, komiker, politiker, överlevare, livscoacher eller konflikthanterare. Att ta in en extern part som föreläser, skapar ofta bättre förutsättningar för att nå fram med budskapet, istället för att låta någon på företaget hålla i föreläsningen. Andra aktiviteter som lägger nära till att boka föreläsare skulle kunna vara att ta in en extern part som håller i workshops, utbildningsdagar eller som modererar ett större företagsevent.

Teambuilding-aktiviteter

Teambuilding-aktiviteter likt de som finns på bland annat allaaktiviteter.se, brukar vara ett väldigt uppskattat och roligt inslag på många kickoffer. Det finns många teambuilding-aktiviteter som inte enbart syftar till att svetsa samman arbetsgruppen, men som även skapar förutsättningar för att utlösa endorfiner som ju, enligt 1177.se, bevisat har många positiva effekter. Endorfiner är kroppens eget lyckopiller och utsöndras bland annat av fysisk aktivitet och goa skratt. Detta är effekter som vi nästan vågar utlova till ett företags anställda när de får möjligheten att spela bumperball, ge sig ut på forsränning eller varför inte lära sig twerka tillsammans. Vilken teambuilding-aktivitet skulle du vilja ägna dig åt med dina kolleger?

Fler sociala företagsevent

Vill du läsa mer om olika sociala företagsevent? Kanske sitter du på ett tips som du tycker att vi borde skriva om. Kanske vill du veta mer om de företagsevent som vi redan har tipsat om. Oavsett, vill vi höra vad du tycker. Kontakta oss – vi är idel öra!