Jobba som konsult

Att jobba som konsult innebär att du blir anställd av ett konsultbolag och därmed går ut på olika uppdrag hos olika företag. Hur långa dessa uppdrag är varierar en del då det beror på vilken bransch det handlar om. Konsulter finns inom de flesta branscher idag, den som jobbar som konsult är kunnig i sin bransch och därmed väldigt eftertraktad av olika företag.

Läs Mer

När du jobbar som konsult förväntas det att du levererar direkt eftersom du är eftertraktad för din expertis och kunskap. Du som konsult måste även kunna anpassa dig till nya miljöer och nya människor utan problem då vissa uppdrag endast kan vara under ett par veckor. Du ska kunna komma in med ny energi som inspirerar och kunna hitta nya sätt att lösa kundens problem.

Jobba som egen konsult

Du kan även välja att jobba som egen konsult. Du kommer behöva bli egenföretagare och ta hand om allt administrativt själv. Se till att ha en ekonomisk buffert eftersom att jobba som konsult innebär att det kan finnas perioder då jobb inte finns. Se till att planera din tid och din ekonomi ordentligt.

Hur är det att jobba som konsult?

Att jobba som konsult är ett spännande jobb du bör vara flexibel och ha lätt att samarbeta med olika typer av personer. En konsultroll ger dig möjligheter att utvecklas och utmana dig själv, du får en möjlighet att bredda din kompetens snabbt. Du kommer få möjlighet till att lära dig olika system eftersom många företag använder sig av olika. Du kommer även att få prova på olika arbetsuppgifter som du troligtvis inte hade fått utföra om du inte var konsult.

Idag är konsulter ett vanligt arbetssätt och finns inom de flesta branscher, nedan kommer vi lista vanliga branscher för konsulter.

Socionomkonsult

Socionom är ett yrke för personer som vill hjälpa och som är intresserad av andra människor. Man arbetar med utsatta kvinnor och män i olika åldrar och etnisk bakgrund. Det krävs av dig som person att du klarar av att höra en del hemska saker och agera som en bra förebild. Att jobba som socionomkonsult är väldigt vanlig då det är ett eftertraktat yrke. Hos Bonliva kan du jobba som konsult inom socionomyrket.

Läkarbemanning

Att jobba som läkare är ett viktigt yrke. Idag är det många läkare som väljer att jobba som konsulter istället för att vara anställda av staten. På Bonliva kan du läsa om varför fler och fler läkare kan tänka sig att arbeta som konsulter.

IT-konsult

När du arbetar som IT-konsult innebär det att du har specialiserat dig på något eller några områden inom IT. För att kunna arbeta som IT-konsult krävs en utbildning på cirka 3 år, på Framtid.se kan du läsa mer om olika IT-utbildningar. Det finns många bemanningsföretag som hyr ut olika IT-konsulter, Academicwork.se kan hjälpa dig att hitta experter inom IT.

Bemanningssjuksköterska

Sjuksköterska är ett viktigt yrke, utan sjuksköterskor stannar vården upp. Det gäller att ta hand om de som vill arbeta som sjuksköterskor. Vill du arbeta som bemanningssjuksköterska kan du höra av dig till Bonliva då de kan hjälpa till med lediga jobb och du kan jobba som konsult.