Vad är ett rekryteringsföretag?

Till skillnad från sociala företag som aktivt jobbar för att integrera personer in i arbetslivet finns också rekryteringsföretag. Företag som anlitas för att hjälpa till i en rekryteringsprocess.

Läs Mer

Tips på bra bemanningsföretag

Made For är ett rekrytering- och bemanningsföretag som idag anlitas för att tillsätta affärskritiska positioner. Det spelar heller ingen roll om ni som företag är ute efter att rekrytera personal, eller bara hyra personal. Made For är ett bra bemanningsföretag som garanterat hjälper er till rätt kandidat.

Företaget hjälper er att hitta rätt person på rätt plats inom områden som:

  • Sälj
  • Marknad
  • HR
  • Ekonomi

Rekryteringsprocess med proffs

En bra rekryteringsprocess är förutsättningen för en lyckad rekrytering och kandidatupplevelse. Då det är många steg, bör du som rekryteringsföretag arbeta strategiskt och noga för att hitta rätt. Kvalitet är bättre än kvantitet i detta skede.

Rekryteringsprocess - tid?

Hur lång tid tar en rekryteringsprocess? Svaret här är allt från några dagar till ett par månader. Tiden beror på vilken tjänst företaget ska rekrytera till. Rekrytering av chefer och specialister tar vanligtvis längre tid än vanliga rekryteringar.

Hur går en rekryteringsprocess till?

Alla företag jobbar olika med sina rekryteringsprocesser. Nedan hittar du ett exempel på hur en rekrytering kan se ut.

1

Förberedelser

Här ska ni som företag hitta behov och ta fram ramen för hur tjänsten kommer att vara upplagd. Därefter sätta den kravprofil ni vill att medarbetaren ska ha.

2

Motta alla ansökningar

Det kan komma många ansökningar under denna period. En viktig del är att skapa en bra upplevelse för den person som aktivt sökt tjänsten, detta genom att bekräfta att ansökningen är inne.

3

Urval 1
– Sålla bland ansökningarna och ta bort okvalificerade

Dela upp ansökningarna och sålla bort de kandidater som inte passar in i er kravbild. Viktigt här är också att återkoppla till den sökande som inte gått vidare i processen.

4

Rangordna dina kandidater

Kolla bland de ansökningar ni har kvar och rangordna dessa för vilka som är intressanta för en intervju.

5

Intervju

Det personliga mötet är viktigt, och en eller flera intervjuer kommer hjälpa er framåt i er process att hitta er nästa kandidat.

6

Arbetsprov

Ibland krävs det ett arbetsprov för att bevis att en person är rätt för tjänsten. Det kan vara lätt att säga att du besitter de kunskaper som tjänsten kräver, när det i själva verket inte stämmer.

7

Erbjudande

Har ni hittat rätt? Toppkandidaten får ett jobberbjudande och kontrakt. Det är då dags att knyta ihop processen och avsluta rekryteringen.